keskustelijat

Nyt on ryhdyttävä toimiin.

Matti Rautkivi
Johtaja, Wärtsilä

“Ilmastotavoitteista tehdään totta tekemällä – eväät ovat olemassa.”

Li Andersson
Opetusministeri

Patrizio Lainà
Pääekonomisti, STTK

“Ilmastotavoitteesta tehdään totta uudenlaisen talousajattelun avulla ja valjastamalla koko yhteiskunta sotataloustyyliin sen päämäärän eteen.”

Julia Barbasiewicz & Antoni Wiśniewski-Mischal
Opiskelijoita

Markku Ollikainen
Puheenjohtaja, Ilmastopaneeli

Teresa Ribera
Minister for the Ecological Transition of Spain

“On todella tärkeää, että ilmastonmuutoksen torjuminen on Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kärkitavoite. Kyse on yhteisestä tulevaisuudestamme ja tarvitsemme kaikki mukaan.”

Katri Kulmuni
Elinkeinoministeri

Aki Kangasharju
Toimitusjohtaja, ETLA

Krista Mikkonen
Ympäristö- ja ilmastoministeri

Krista Huhtala-Jenks
Head of Ecosystem & Sustainability, MaaS Global

“Pääsemme ilmastotavoitteisiin, kun vihreistä vaihtoehdoista tulee muita houkuttelevimpia. Juuri sitä tavoittelemme MaaSin ja Whimin avulla: että palveluiden käyttö olisi omaa autoa parempi vaihtoehto.”

Anni Sinnemäki
Kaupunkiympäristön apulaispormestari, Helsinki

“Helsingin kaupunki on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Yksi merkittävimpiä tähän liittyviä päätöksiä on Hanasaaren ja Salmisaaren hiilivoimaloiden sulkeminen ja niiden korvaaminen muilla energiamuodoilla. Tämän lisäksi teemme sinnikästä ja kunnianhimoista työtä liikenteen päästöjen vähentämiseksi ja rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi.”

Pasi Vainikka
Toimitusjohtaja, Solar Foods Oy

Mari Pantsar
Johtaja, hiilineutraali kiertotalous, Sitra

”Tieteen viesti on selvä: päästöt kaikkialla käännettävä nopeaan laskuun ilmastokriisin hillitsemiseksi. Ratkaisuja on, ne pitää hyödyntää laajemmin, paremmin. Aikaa ei ole hukattavaksi. Ymmärrys on käännettävä toiminnaksi. Me Suomessa voimme näyttää mallia, luoden samalla kukoistavaa liiketoimintaa.”

Pekka Timonen
Lahden kaupunginjohtaja

Laura Kolehmainen
Perustaja, Ilmastoveivi2019-kampanja

“Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta yhteiskuntamme, taloutemme ja elämäntapamme lakkaavat pyörimästä kestämättömin, itsensä tuhoavin periaattein. Rohkeasti ja etunojassa. Raha on tuotava pois kestämättömästä toiminnasta kestävään kehittämiseen. Ilmastotavoitteet saavutetaan, jos ne priorisoidaan niiden ansaitsemalle kiireellisyyden tasolle. Joka tasolla pitää löytyä lisää johtajia.”

Antero Vartia
Compensate-säätiön perustaja

“Mikään ei oikeuta meitä lisäämään hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Niin kauan kun vahinkoa aiheutetaan, vahingon aiheuttajan on kannettava vastuu vahingosta. Kun tämä otetaan kaikessa toiminnassa lähtökohdaksi, syntyy myös toimivia ratkaisuja.”

Petteri Orpo
Puheenjohtaja, kokoomus

Atte Ahokas
Aktivisti, Fridays for Future

“Nuorten tehtävä ei ole tietää, miten ilmastonmuutos ratkaistaan. Me olemme täällä kertomassa, että se on pakko ratkaista.”

Jukka Ruusunen
Toimitusjohtaja, Fingrid

“Puhdistetaan sähköjärjestelmä ja käytetään puhdasta sähköä lämmityksen ja liikenteen puhdistamiseen.”

Saara Tamminen
Johtava asiantuntija, ilmastoratkaisut, Sitra

“Ilmastotavoitteista tehdään totta ottamalla laaja-alaisesti kaikki mukaan keinojen miettimiseen ja toteuttamiseen.”

Lauri Myllyvirta
Senior Analyst, Greenpeace Global Air Pollution

Tuuli Kaskinen
Konsultatiivisen liiketoiminnan johtaja, Demos Helsinki. Tapahtuman juontaja

Laura Birn
Näyttelijä, tapahtuman juontaja (Kuva: Marica Rosengård)

Kaja Pavlinić
President, Sustainable Development Forum Green Window

“Meidän kaikkien on muutettava päivittäiset tottumuksemme, jotta ilmastotavoitteet voidaan saavuttaa. Yksityisen ja julkisen sektorin pitää antaa meille mahdollisuus muuttaa tapojamme. Hiilineutraalit vaihtoehdot on saatava kaikille, ei vain harvoille etuoikeutetuille.“

Arshak Makichyan
Aktivisti

“Meidän on ymmärrettävä, mikä ilmastokriisi on ja kuinka vakava se on, jotta voimme estää sen. Meidän pitää liittyä yhteen, koska uusi tulevaisuus rakennetaan yhdessä.“

Hrefna Björg Gylfadóttir
Aktivisti

“Meillä kaikilla on rooli ilmastotoiminnassa. Edistämällä yhteistyötä, innovatiivisuutta ja riskinottoa voimme liikkua kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Yhteiskunnan jälleenrakentaminen planeettamme ehdoilla vaatii uskoa ihmisten sopeutumismahdollisuuksiin.“

Miska Eriksson
Perustaja, QHeat

“Ilmastotavoitteisiin päästään uudistamalla rohkeasti nykyistä energiapolitiikkaamme ja -järjestelmäämme antamalla tilaa uusille teknologioille, kuten aurinko- ja tuulienergialle sekä geotermisille energiaratkaisuille. Seuraavan sukupolven matalalämpöverkot ovat erinomaisia mahdollisuuksia globaaliin muutokseen.“

Christiana Figueres
convener of Mission 2020

Tiina Kähö
Toimitusjohtaja, Smart & Clean -säätiö

“Ilmastonmuutos muuttaa yhteiskunnan rakenteita kokonaisvaltaisesti ja ratkaisut 1,5 asteen maailmaan on mahdollista tehdä vain yhdessä. Kunnianhimoinen julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö on uuden maailman keino. Se vaatii toimivia ekosysteemejä, jotka johtavat pysyviin muutoksiin.”

Tytti Tuppurainen
Eurooppaministeri

Jussi Palola
Toimitusjohtaja, Virta

”Ilmastopolitiikka luo kotimarkkinat, etunoja edistää vientiä. Vähennetään ilmastopolitiikan käyttöä sisäpolitiikan lyömäaseena, sillä kyseessä on Suomen kansantalouden kilpailukyky.”

Päivi Antikainen
Ilmasto- ja ympäristöyksikön johtaja, LVM

Tukijat